Waarom een Hyperpro stuurdemper

 

Gegarandeerd 100 % controle over het stuur. Altijd.

Uw motor laat zich besturen zoals U het verwacht.
Gezwind overbrugt U de ene bergpas na de andere, genietend van dat vrije gevoel. Dit kunnen ervaren is waarom U met motorrijden bent begonnen!Iedere bocht brengt meer plezier. In de verte verschijnt een vrachtwagen. De linker weghelft is leeg dus met een kleine haal aan het gas bent U die zo gepasseerd, dit is slechts een routineklus. Maar … dit keer gebeurt er iets onverwachts. De linker weghelft blijkt vol hobbels te zitten, genoeg om een Formule 1 wagen over kop te doen slaan. Gelukkig haalt U het! Maar met bijna verstuikte polsen beseft U dat U eigenlijk gewoon geluk had.

Stuurdempers van Hyperpro verminderen deze risico’s tot een absoluut minimum.
Tank slappers en vibraties worden tijdig onderschept zodat uw motor zich in alle omstandigheden gedraagt zoals u dat zou verwachten.

Hyperpro fabriceert enerzijds dempers met het gebruikelijke lineaire karakter (CSC = Constant Safety Control) en anderzijds ook met het unieke progressieve karakter (RSC = Reactive Safety Control).
Beiden worden volgens de meest vooruitstrevende technieken geproduceerd om een blijvende werkingskwaliteit te kunnen garanderen.

  • De lineaire CSC demper is het topproduct onder de reguliere stuurdempers. De dempingsgraad kan in 24 verschillende stappen versteld worden voor een loepzuivere afstelling. De demping is constant zodat de rijder altijd de geruststelling kan ervaren dat onverwachtse stuurbewegingen uitgesloten blijven.
     
  • De progressieve RSC demper is een unieke stuurdemper die qua eigenschappen ver boven de reguliere dempers uitsteekt.
    Onder normale omstandigheden merkt U niet dat U een stuurdemper hebt maar bij snelle stuurbewegingen, zoals tankslappers, reageert de RSC demper krachtiger dan een reguliere demper. Progressief is dus ook voor stuurdempers absoluut de beste keuze.

 

Montage kits.
Bij voorkeur maakt Hyperpro montagekits die de stuurdemper tussen de tank en het balhoofd plaatsen (top-mount) waar U hem goed kan zien en bijstellen. Boren of zagen is natuurlijk nooit nodig en het moet er zeker ook goed uit zien. Verkrijgbaar in aluminium, gouden of zwarte annodisatie.