Waarom Hyperpro vervangingsveren

 

Meer comfort plus verbeterde wegligging. Welkom in de perfecte wereld!

In een perfecte wereld zou de vering en demping van Uw motorfiets altijd anders reageren. De eerste helft van de veer zou soepel zijn en zou flexibel reageren om kleine hobbels en onregelmatigheden te kunnen verwerken.
Als de veer verder ingedrukt zou worden dan zou deze stugger worden, zodat zelfs grote hobbels en gaten in het wegdek de schokbreker of voorvorken niet zouden laten doorslaan.

Vanwege kostenefficiƫnte beweegredenen worden nieuwe motorfietsen veelal uitgerust met lineaire veren.
Het indrukken van de eerste helft van deze veren kost evenveel kracht als het indrukken van de 2e helft van deze veren.
Het resultaat is dat de veer in feite te stug is bij aanvang en te soepel op het einde.

Gelukkig bestaat de perfecte wereld. Hyperpro ontwikkelt progressieve veren, waarbij de veer bij aanvang makkelijk en comfortabel aanvoelt en bij verdere druk de kracht van de veer geleidelijk oploopt naar een stugge veer daar waar U een stugger veergedrag nodig heeft.

 

Hyperpro vervangingsveren

Voorvork kits en achterveer kits zijn beiden apart leverbaar maar geven een nog beter resultaat wanneer U ze samen als combikit monteert.
De meest voordelige manier om Uw motorfiets te tunen. Gemonteerd kost zo een combikit doorgaans minder dan een nieuwe set banden!

Hyperpro progressieve voorvorkveren zijn ontworpen om de maximale veerweg nuttig te gebruiken en om bij extreem remmen steeds perfecte grip te behouden. Tegelijk verhogen ze het comfort. Dankzij de progressieve werking van de veer moet er hierin geen compromis gemaakt worden.

Uw originele veer van de achterste shock vervangen door een progressieve veer versoepelt de krachtoverbrenging en behoudt ten allen tijde de juiste geometrie van uw ophanging. Betere filtering van oneffenheden, meer comfort en een niet onbelangrijke besparing op bandenslijtage.
De veren van Hyperpro zijn steeds compatibel met uw originele schokdemper. Als de shock nog in goede staat is, kunt u ze gemakkelijk 80 % verbeteren door enkel de veer te wisselen!
Is de schokdemper versleten, dan is een Hyperpro Streetbox een goede keuze. Deze bevat een nieuwe, progressieve schokdemper en een voorvork kit met progressieve veren en bijbehorende olie.

  • meer stabiliteit bij oneffenheden
  • meer comfort
  • aanzienlijk langere levensduur van uw achterband
  • meer grip op droog en nat wegdek
  • meer vertrouwen